Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fetą, sałatą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser feta 1 opakowanie
sałata chrupiąca 1 sztuka
ocet balsamiczny 2 łyżka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fetą, sałatą

Sałatę myję pod bieżącą wodą, oddzielam liści, układam na ręczniku lub ściereczce aby wyschła. Gdy jest sucha to rwę na mniejsze kawałki, następnie ser typu feta kroję w kostkę większą, do naczynia, np miski wkładam sałatę przygotowaną, na wierzch układam ser feta, całość oprószam solą i pieprzem, na sam koniec zraszam sałatkę octem balsamicznym w spreju. Serwuję bezpośrednio po wykonaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 08.12.2012 08:15
oj tak, uwielbiam w 100%

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak