Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fetą i pestkami dyni

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1 szt
rzodkiewki 1 pęczek
pomidory 2 szt
ser feta 1 opakowanie
pestki dyni 1 duża garść
olej rzepakowy 1-2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fetą i pestkami dyni

Sałatę lodową umyć i porwać na kawałki. Dodać oczyszczone i pokrojone w półplasterki rzodkiewki oraz pokrojone w dość grubą kostkę pomidory. Oprószyć warzywa niewielką ilością soli. Pokroić ser feta i dodać do reszty składników. Wymieszać, skropić olejem rzepakowym. Posypać wierzch pestkami dyni.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 23.06.2014 15:57
z pestkami dyni zawsze jest super
Krystyna32 22.06.2014 09:46
pyszna sałatka
halinah 22.06.2014 09:34
z chęcią bym zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak