Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fenkułem i marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej słonecznikowy 3 łyżki
ocet winny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
miodu 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżeczce
koprek Prymat 1 łyżeczce
natka pietruszki 1 łyżeczce
bula kopru włoskiego 1 szt
marchew 300 g
czarej rzepy 400 g
sałta lodowa 4 szt
zieloa częśćpoikago fekłu

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fenkułem i marchewką

Przyrządzić dressing, mieszając olej słonecznikowy z octem winnym i łyżką miodu. Doprawić solą i pieprzem oraz posiekanymi ziołami.
Rzepę i bulwę fenkułu oczyścić. Rzepę obrać i zetrzeć na tarce, podobnie marchewkę. fenkuł pokroić w cienkie plasterki.
Liście sałaty lodowej rozłożyć na 4 talerze, ułożyć porję sałatki, polać dressingiem. Posypać dekoracyjnie posiekaną częścią fenkułu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak