Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki szparagowej z pszenicą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 300 g
sok z cytryny 2 łyżki
syrop klonowy 3 łyżki
olej z pestek winogron 3 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 0,5 łyżeczki
pszenica instant g
orzechy włoskie 3 łyżki
pszenica 50 g (instant)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki szparagowej z pszenicą

1. Pszenicę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przelać zimną wodą i pozostawić na kilkanaście minut by dobrze odciekła. Fasolkę szparagową gotować przez 6, odcedzić i zahartować w zimnej wodzie.
2. Z oleju, syropku klonowego, soku z cytryny i octu przygotować sos.
3. Fasolkę wymieszać z pszenicą, dodać posiekane orzechy, zalać sosem i doprawić pieprzem. Wymieszać, ewentualnie dosolić do smaku. Odstawić w chłodnie miejsce na godzinę. Podawać na zimno, przed podaniem ponownie wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 21.11.2014 10:35
Ciekawa kombinacja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak