Sałatka z fasolki szparagowej z pszenicą

Sałatka z fasolki szparagowej z pszenicą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielona fasolka szparagowa

    300 g
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • syrop klonowy

    3 łyżki
  • olej z pestek winogron

    3 łyżki
  • ocet balsamiczny

    2 łyżeczki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • pszenica

    instant g
  • orzechy włoskie

    3 łyżki
  • pszenica

    50 g (instant)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Pszenicę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przelać zimną wodą i pozostawić na kilkanaście minut by dobrze odciekła. Fasolkę szparagową gotować przez 6, odcedzić i zahartować w zimnej wodzie.
2. Z oleju, syropku klonowego, soku z cytryny i octu przygotować sos.
3. Fasolkę wymieszać z pszenicą, dodać posiekane orzechy, zalać sosem i doprawić pieprzem. Wymieszać, ewentualnie dosolić do smaku. Odstawić w chłodnie miejsce na godzinę. Podawać na zimno, przed podaniem ponownie wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 21.11.2014 10:35
Ciekawa kombinacja.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat