Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Sałatka z fasolka i rukolą

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa
2 garści
rukola
1 garść
jajka ugotowane na twardo
3 szt
ogórek kiszony
2-3 szt
sos
jogurt
3 duże łyżki
majonez
2 łyżki
czosnek
1 ząbek duży
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolka i rukolą

Fasolkę oczyszczamy, obcinamy końce i wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy aż zmięknie ale nie będzie się rozpadać. Przelewamy przez cedzak i czekamy aż przestygnie a następnie osuszamy (można na ściereczce). Fasolkę kroimy na połowy(chyba że jest bardzo długa to kroimy na 3 części). Z rukoli obrywamy listki i kładziemy na dwa półmiski. Ogórki kroimy dowolnie. Jajka kroimy w dużą kostkę i oprószmy solą i pieprzem. Wszystko wykładamy na półmiski.
Majonez łączymy z jogurtem, dodajemy roztarty ze solą albo przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Polewamy sosem przygotowaną sałatkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 20.08.2017 13:39
Aniu moim smakowała:)
anka1988 07.08.2017 10:37
musze wypróbować, bo fasolkę mam pod dostatkiem w ogródku :)
katarzynka455 05.08.2017 13:00
Dziękuję Bożenko:)
Bożena Matuszczyk 05.08.2017 12:46
Smakowita sałatka.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak