Sałatka z fasolka i rukolą

Sałatka z fasolka i rukolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    2 garści
  • rukola

    1 garść
  • jajka ugotowane na twardo

    3 szt
  • ogórek kiszony

    2-3 szt
  • sos

  • jogurt

    3 duże łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek duży
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę oczyszczamy, obcinamy końce i wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy aż zmięknie ale nie będzie się rozpadać. Przelewamy przez cedzak i czekamy aż przestygnie a następnie osuszamy (można na ściereczce). Fasolkę kroimy na połowy(chyba że jest bardzo długa to kroimy na 3 części). Z rukoli obrywamy listki i kładziemy na dwa półmiski. Ogórki kroimy dowolnie. Jajka kroimy w dużą kostkę i oprószmy solą i pieprzem. Wszystko wykładamy na półmiski.
Majonez łączymy z jogurtem, dodajemy roztarty ze solą albo przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Polewamy sosem przygotowaną sałatkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

katarzynka455

20.08.2017 13:39
Aniu moim smakowała:)

anka1988

07.08.2017 10:37
musze wypróbować, bo fasolkę mam pod dostatkiem w ogródku :)

katarzynka455

05.08.2017 13:00
Dziękuję Bożenko:)

Bożena Matuszczyk

05.08.2017 12:46
Smakowita sałatka.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat