Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolka i rukolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 2 garści
rukola 1 garść
jajka ugotowane na twardo 3 szt
ogórek kiszony 2-3 szt
sos
jogurt 3 duże łyżki
majonez 2 łyżki
czosnek 1 ząbek duży
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolka i rukolą

Fasolkę oczyszczamy, obcinamy końce i wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy aż zmięknie ale nie będzie się rozpadać. Przelewamy przez cedzak i czekamy aż przestygnie a następnie osuszamy (można na ściereczce). Fasolkę kroimy na połowy(chyba że jest bardzo długa to kroimy na 3 części). Z rukoli obrywamy listki i kładziemy na dwa półmiski. Ogórki kroimy dowolnie. Jajka kroimy w dużą kostkę i oprószmy solą i pieprzem. Wszystko wykładamy na półmiski.
Majonez łączymy z jogurtem, dodajemy roztarty ze solą albo przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Polewamy sosem przygotowaną sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 20.08.2017 13:39
Aniu moim smakowała:)
anka1988 07.08.2017 10:37
musze wypróbować, bo fasolkę mam pod dostatkiem w ogródku :)
katarzynka455 05.08.2017 13:00
Dziękuję Bożenko:)
Bożena Matuszczyk 05.08.2017 12:46
Smakowita sałatka.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak