Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z dipem czosnkowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brokuły 250 gram
jajko ugotowane na twardo 2 szt.
ser biały 70 gram
oliwki 7 szt.
jogurt naturalny 3 łyżki
czosnek 2 szt.
majonez 1 łyżeczka
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z dipem czosnkowym

Brokuły obgotowujemy to miękkości i czekamy do wystudzenia. Brokuły przekładamy na talerz. Jako kroimy na ćwiartki. Ser biały kroimy w kostkę. Oliwki i resztę składników układamy na talerzu. Z jogurtu i majonezu sporządzamy dip dodając wyciśnięty czosnek i przyprawy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Dipem polewamy wszystkie składniki na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 23.10.2015 16:55
To coś dla mnie!
Barbara777 23.06.2014 11:56
mniam mniam pychotka
AnielskaSlodycz 08.03.2014 13:10
uwielbiam warzywa i dip czosnkowy
Michał2 06.03.2014 23:23
ciekawa kompozycja:)
patryska76 05.03.2014 19:13
Zdecydowanie moje smaki ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak