Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkami do słoików

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kapusta czerwona 1 kg
jabłko kwaśne 30 dag
por 1 szt

składniki na zalewę

sól 1 łyżka
cukier 2 łyżki
Goździki całe Prymat 3 szt
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżka
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkami do słoików

Wykonanie:
Kapustę, pora drobno poszatkować i wymieszać z startymi jabłkami. Wymieszać dokładnie i przełożyć do wyparzonych słoików. Z podanych składników zagotować zalewę. Napełnić słoiki gorącą zalewą, szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 19.05.2016 19:46
apetycznie
krokus 17.05.2016 19:35
lubię taką
Franciszek 17.05.2016 19:17
pyszna sałata

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak