Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z czerwonej kapusty

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 sztuki
jabłko 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
majonez 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z czerwonej kapusty

Kapustę drobno pokroić (może być rozdrabniaczem), posolić i odstawić do lodówki na 20 minut. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłko i cebulę dodać do kapusty. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać łyżeczkę cukru. Następnie sos wlać do sałatki i wymieszać. Podawać do obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 16.09.2015 23:43
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak