sałatka z czerwonej kapusty

sałatka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1/2 sztuki
  • jabłko

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • majonez

    1 łyżka
  • śmietana

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno pokroić (może być rozdrabniaczem), posolić i odstawić do lodówki na 20 minut. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłko i cebulę dodać do kapusty. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać łyżeczkę cukru. Następnie sos wlać do sałatki i wymieszać. Podawać do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

16.09.2015 23:43
Bardzo dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat