Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwoną fasolką i tuńczykiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka konserwowa 2 szt
kukurydza w puszce 2 szt
cebula czerwona 2 szt
jajka ugotowane na twardo 8 szt
tuńczyk w sosie własnym 200 g
majonez 150 ml
jogurt naturalny 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do samku
sól do smaku
czosnek ząbki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwoną fasolką i tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Fasolkę odsączyć, przepłukać. Do fasolki dodać odsączona kukurydze i pokrojono cieniutko cebulkę
Krok 1 - Sałatka z czerwoną fasolką i tuńczykiem foto
2
Jaka pokroić i wraz z tuńczykiem dodać do miski.
Krok 2 - Sałatka z czerwoną fasolką i tuńczykiem foto
3
Majonez wymieszać z solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Wszystko razem wymieszać
Krok 3 - Sałatka z czerwoną fasolką i tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.10.2014 12:31
pyszna sałateczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak