Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwoną fasolką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1 opakowanie
fasola czerwona z puszki 1 opakowanie
szynka konserwowa 15 dag
ser żółty 15 dag
ogórki konserwowe 3 sztuki
papryka konserwowa 5 kawałków
majonez 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku
cebula 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwoną fasolką

W misce mieszamy ze sobą odcedzoną i opłukaną w zimnej wodzie fasolkę i odcedzoną kukurydzę. Następnie kroimy w kostkę szynkę oraz ser żółty, potem ogórki i paprykę konserwową (dobrze, jeśli mamy ją w dwóch kolorach: żółtą i czerwoną). Na koniec kroimy w drobną kosteczkę cebulę. Wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez i przyprawy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 05.11.2014 17:41
fajna sałatka
Kuchenka 05.11.2014 15:15
smakowicie wygląda
Krystyna32 05.11.2014 13:38
bardzo apetyczna
ada.la 05.11.2014 12:14
fajna sałatka
olyabuziaczek 05.11.2014 12:02
zdrowa i pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak