Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ I CIECIERZYCĄ

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 200 gram
szynka konserwowa 200 gram
fasola czerwona z puszki 1 szt
ciecierzyca 1 szt
ogórki konserwowe 3 szt
pomidor 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
majonez 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ I CIECIERZYCĄ

Kroki postępowania

1
Dowolnie wybrany makaron gotujemy w osolonej wodzie.Ugotowany odlewamy i studzimy.Szynkę konserwową kroimy w paseczki.
Krok 1 - SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ I CIECIERZYCĄ  foto
2
Pomidory należy sparzyć wrzątkiem i obieramy ze skórki.Pokroić w kostkę.Ogórki również kroimy w kostkę.Przekładamy na sito ,aby osciekły soki z ogórków i pomidorów.
Krok 2 - SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ I CIECIERZYCĄ  foto
3
Fasolkę i ciecierzycę odlewamy z zalewy i przelewamy zimną wodą.Należy dobrze odsączyć.
Krok 3 - SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ I CIECIERZYCĄ  foto
4
Wszystkie składniki przekładamy do miski,doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.
Krok 4 - SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ I CIECIERZYCĄ  foto
5
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki,majonez i mieszamy wszystkie składniki.Odstawiamy na godzinkę aby składniki się połączyły.
Krok 5 - SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ I CIECIERZYCĄ  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartekk 25.02.2015 17:09
fajnie wyglada
Beatris 25.02.2015 16:58
Pyszna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak