Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwoną fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 sztuk
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 mała
seler korzeniowy 1/4 małego
cebula 3 plasterki
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżeczka
majonez wg uznania
sól i pieprz

Porada

Do sałatki można użyć warzyw pozostałych z rosołu.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwoną fasolą

Marchewkę, pietruszkę i seler gotujemy do miękkości. Studzimy i kroimy w drobną kostkę. Fasolę płuczemy pod zimną wodą i odsączamy. Cebulę drobno siekamy. Jajka siekamy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, musztardę i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.03.2017 20:03
na pewno smaczna
Renata9 05.03.2017 22:06
Bardzo smaczna sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak