Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Sałatka z czerwoną fasolą

5.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
4 szt
fasola czerwona z puszki
1 op
kukurydza w puszce
1 op
ser żółty
150 g
ogórki kiszone
4 szt
pietruszka zielona
1 łyżka
seler konserwowy
1 słoik
majonez tradycyjny
4 łyżki
jogurt naturalny
1,5 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwoną fasolą

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę.
Z selera odlać zalewę.
Fasolkę i kukurydze opłukać pod zimną wodą na sitku.
W misce wymieszać fasolkę, kukurydzę, selera, pokrojone jajka, ser żółty i ogórki.
Wymieszać z majonezem i jogurtem, pokrojoną natką i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 12.10.2013 16:53
zapowiada się fajnie
Monika-twin 09.10.2013 16:32
fajna salatka
nogawkuchni 09.10.2013 16:07
Bardzo lubię czerwoną fasolę i patrząc po składnikach ta sałatka z pewnością by mi posmakowała,wygląda smakowicie.
Aleksandra/Olcia 09.10.2013 15:21
bardzo smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak