Sałatka z czerwoną fasolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • fasola czerwona z puszki

    1 op
  • kukurydza w puszce

    1 op
  • ser żółty

    150 g
  • ogórki kiszone

    4 szt
  • pietruszka zielona

    1 łyżka
  • seler konserwowy

    1 słoik
  • majonez tradycyjny

    4 łyżki
  • jogurt naturalny

    1,5 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę.
Z selera odlać zalewę.
Fasolkę i kukurydze opłukać pod zimną wodą na sitku.
W misce wymieszać fasolkę, kukurydzę, selera, pokrojone jajka, ser żółty i ogórki.
Wymieszać z majonezem i jogurtem, pokrojoną natką i pieprzem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 12.10.2013 16:53
zapowiada się fajnie
Monika-twin 09.10.2013 16:32
fajna salatka
nogawkuchni 09.10.2013 16:07
Bardzo lubię czerwoną fasolę i patrząc po składnikach ta sałatka z pewnością by mi posmakowała,wygląda smakowicie.
Aleksandra/Olcia 09.10.2013 15:21
bardzo smakowita

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat