Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z cukinii i kabaczków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2
kabaczek 2 szt
płatki migdałowe 1 garśc
natka pietruszki
sok z cytryny
oliwa 0,5 szklanki
masło 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z cukinii i kabaczków

Cukinie i kabaczki umyj,obieraczką do warzyw pokrój je wzdłuż na cienkie pasy ,razem ze skórką.Na patelni upraż płatki migdałowe,na 2 patelni rozpuśc masło i usmaż wstąki warzyw.Wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny i solą.Wyłóż pasy warzyw ,polej sosem i posyp płatkami migdałowymi, i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak