Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
2 szt -
marchewka ugotowana
1 szt -
rydze
0,5 szkl ( marynowane) -
ciecierzyca ugotowana
0,5 szklanki -
cebula czerwona
0,5 szt -
polędwica wieprzowa
5-10 dag (sopocka) -
majonez light
2 łyżki -
musztarda
1 łyżeczka -
pieprz
do smaku -
sól do smaku
-
sok z cytryny
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z ciecierzycą
Przygotowane składniki na sałatkę umieścić w misce, wsypać ciecierzycę. Połączyć z musztardą i majonezem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.
Odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się