Sałatka z ciecierzycą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt
  • marchewka ugotowana

    1 szt
  • rydze

    0,5 szkl ( marynowane)
  • ciecierzyca ugotowana

    0,5 szklanki
  • cebula czerwona

    0,5 szt
  • polędwica wieprzowa

    5-10 dag (sopocka)
  • majonez light

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • pieprz

    do smaku
  • sól do smaku

  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Jajka, marchewkę, rydze i polędwicę pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać.

Przygotowane składniki na sałatkę umieścić w misce, wsypać ciecierzycę. Połączyć z musztardą i majonezem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.

Odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 27.06.2017 09:01
fajna sałatka :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat