Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z chrupiącym boczkiem, czerwoną fasolą i jajkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek 150-200 gram
fasola czerwona z puszki 1 puszka
sałata masłowa 1/2 główki
cebula 1/2 szt
pomidor 1 szt
jajko 2 szt
jogurt naturalny 200 gram
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z chrupiącym boczkiem, czerwoną fasolą i jajkiem

Kroki postępowania

1
Boczek pokroić na średniej wielkości kawałki i podsmażyć na patelni wedle upodobań. Następnie wyłożyć na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Krok 1 - Sałatka z chrupiącym boczkiem, czerwoną fasolą i jajkiem foto
2
Sałatę dokładnie umyć i osuszyć. Następnie porwać na kawałki i ułożyć na talerzach.
Krok 2 - Sałatka z chrupiącym boczkiem, czerwoną fasolą i jajkiem foto
3
Cebulę pokroić w piórka, pomidory na kawałki. Ułożyć na sałacie.
Krok 3 - Sałatka z chrupiącym boczkiem, czerwoną fasolą i jajkiem foto
4
Dodać odsączoną czerwoną fasolę.
Krok 4 - Sałatka z chrupiącym boczkiem, czerwoną fasolą i jajkiem foto
5
Na fasoli ułożyć wysmażony boczek.
Krok 5 - Sałatka z chrupiącym boczkiem, czerwoną fasolą i jajkiem foto
6
Zrobić sos: dodać przyprawy do jogurtu naturalnego i dokładnie wymieszać. Usmażyć jajka sadzone i ułożyć je na wierzchu sałatki. Następnie polać całość sosem.
Smacznego :)
Krok 6 - Sałatka z chrupiącym boczkiem, czerwoną fasolą i jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 27.08.2015 08:14
takiej jeszcze nie jadłam ale wygląda świetnie :)
pajbek 26.08.2015 14:04
Takiej jeszcze nie jadłam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak