SAŁATKA Z BURACZKÓW, FETY I CZARNYCH OLIWEK

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    1 garść
  • roszponka

    1 garść
  • oliwki czarne

    10 sztuk
  • buraki ćwikłowe

    2 sztuki
  • ser feta

    100 gram
  • ziarna sezamu

    1 łyżka
  • Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat

    1 sztuka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/ Buraczki wyszorować i ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Na półmisku lub talerzu rozłożyć opłukane sałaty, buraczki i ser oraz oliwki. Po wierzchu posypać sezamem. Całość skropić sosem francuskim, ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
katerinaJ
Do sałatki można użyć buraczków gotowanych, które możemy kupić w sklepie. Wersja szybsza :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 20.03.2015 20:19
wygląda apetycznie
ilka01 20.03.2015 12:24
wygląda bardzo apetycznie :)
norweska20 20.03.2015 09:12
apetycznie....
Konczi 20.03.2015 07:46
pysznie wygląda :) porywam porcyjkę :)
Ali 20.03.2015 07:31
Wygląda smakowicie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat