Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraczków czerownych natką pietruszki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 100 g
jabłko kwaśne 100 g
olej rzepakowy 1,5 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka
natka pietruszki 1/2 pęczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraczków czerownych natką pietruszki

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Buraczki umyć ,osuszyć i zawinąć w folię aluminiową ,włożyć do piekarnika i piec około godziny w 180 stopniach.
Krok 1 - Sałatka z buraczków czerownych  natką pietruszki foto
2
Natkę pietruszki umyć i osuszyć .Można pokroić trochę drobniej jeżeli nie wrzucamy do miksera.
Krok 2 - Sałatka z buraczków czerownych  natką pietruszki foto
3
Buraczki upieczone i ostudzone obrać ze skórki ,pokroić na mniejsze kawałki.Jabłka obrać pokroić w ćwiartki .Włożyć do kielicha rozdrabniacza lub blendera, dodać natkę pietruszki i rozdrobnić .
Krok 3 - Sałatka z buraczków czerownych  natką pietruszki foto
4
Dodać sok z cytryny , pieprz sól i wymieszać .
Krok 4 - Sałatka z buraczków czerownych  natką pietruszki foto
5
Pod koniec wlać oleju rzepakowego .Dokładnie wymieszać i podawać do drugiego dania jako dodatek .
Krok 5 - Sałatka z buraczków czerownych  natką pietruszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 18.10.2016 16:45
pysznie i zdrowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak