Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brokułów i łososia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 20 dag
brokuł
koperek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
płatki migdałowe 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brokułów i łososia

Łososia ugotować na parze. Wystudzić. Brokuły podzielić ba różyczki, ugotować al. dente: wrzucić na wrzącą osoloną wodę, gotować 5 minut, odcedzić, odstawić do ostudzenia pod przykryciem. Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni. Sok z cytryny wymieszać z oliwą, sos posolić do smaku, przyprawić pieprzem. Łososia podzielić na małe kawałki, wymieszać z brokułami, polać sosem, nie mieszać, posypać natką i migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak