Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z BROKUŁEM I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 główka
Kukurydza z Puszki 1 op
ser feta 1 op
migdały 100 g
jogurt grecki 300 ml
czosnek 3-4 ząbki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z BROKUŁEM I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI

Kroki postępowania

1
Brokuła łamiemy na małe różyczki zalewamy wodą dodatkiem soli i gotujemy od momenty wrzenia ok.5 min. Odcedzamy i studzimy.
Krok 1 - SAŁATKA Z BROKUŁEM I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI foto
2
Migdały wsypujemy na patelnię bez dodatku tłuszczu i prażymy na złoty kolor, cały czas mieszają, studzimy.
Krok 2 - SAŁATKA Z BROKUŁEM I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI foto
3
Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. Ser feta kroimy w kawałki i posypujemy po wierzchu.
Krok 3 - SAŁATKA Z BROKUŁEM I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI foto
4
Następnie czosnek wyciskamy do jogurtu typu grecki, dokładnie mieszamy a następnie polewamy sałatkę, delikatnie mieszamy. Dowolnie dekorujemy.
SMACZNEGO!!!!!!
Krok 4 - SAŁATKA Z BROKUŁEM I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 20.03.2013 14:47
napewno pyszna taka sałatka
Laila2786 20.03.2013 10:58
super sałatka a jeszcze do tego migdałki, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak