Sałatka z brązowym ryżem i serem feta

Sałatka z brązowym ryżem i serem feta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż brązowy

    100 g
  • papryka czerwona

    1 szt
  • rzodkiewka

    1/2 pęczka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • oliwa

    2 łyżki
  • ser feta

    150 g
  • sól

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. Paprykę kroimy w paski, rzodkiewki w ćwiartki lub ósemki. Natkę drobno siekamy. Fetę kroimy w kostkę. Składniki sałatki mieszamy. Całość skrapiamy oliwą i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem oraz solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kloruś

25.01.2017 20:39
bardzo dziękuję :)

Margo1

25.01.2017 11:26
Na pewno musi być smaczna

Agnieszka-87-25

25.01.2017 10:02
mniam ekstra

Bożena Matuszczyk

25.01.2017 09:43
Smaczna i kusząca sałatka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat