Sałatka z borowików i rukoli

Sałatka z borowików i rukoli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    1 garść
  • sałata kędzierzawa

    0,5 szt
  • sos

  • miód

    1 łyżeczka
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • borowiki

    30 dag
  • orzeszki ziemne

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyść,opłucz,osusz,pokrój na plastry.Rukolę i sałatę opłucz i osusz.Orzeszki upraż na suchej patelni.Przygotuj sos:miód wymieszaj z octem i oliwą,przypraw do smaku solą i pieprzem.Na patelni rozgrzej olej,wrzuć borowiki,smaż na średnim ogniu około 8 minut,od czasu do czasu mieszając.Oprósz solą i pieprzem.Rukolę i sałatę rozłóż na talerzu,posyp orzeszkami,polej sosem.Na wierzchu ułóż gorące grzyby.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota59

24.05.2011 07:50
ciekawa

Ania67

18.05.2011 09:46
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat