Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z boczkiem i fetą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 4 sztuka
ser feta 1 kostka
bób 1 paczka
boczek 5 plaster
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
bazylia 1/2 pęczek
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z boczkiem i fetą

Bób gotujemy w tradycyjny sposób. W tym czasie boczek kroimy w cienkie paski i podsmażamy na oleju aż będzie rumiany. Odstawiamy do ostudzenia. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w średniej wielkości cząstki. Ser feta siekamy w niedużą kostkę.
W dużej misce układamy pomidory, następnie układamy na nich ostudzony już bób, boczek i ser feta. Posypujemy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, a także świeżą bazylią. Polewamy olejem, który został ze smażenia boczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 05.08.2014 11:59
jaka fajna sałatka
Paolcia 04.08.2014 15:21
smakowałaby mojej mamie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak