Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z blanszowanymi pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 700 g
jajko 7 szt
kukurydza w puszce 1 szt
por 1 szt
majonez 200 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z blanszowanymi pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy i wkładamy do garnka. Zalewamy je wodą, tak żeby całe były przykryte. Wodę solimy i zagotowujemy. Gotujemy pieczarki przez 5 minut. Następnie odcedzamy je i pozostawiamy do ostygnięcia.
Krok 1 - Sałatka z blanszowanymi pieczarkami  foto
2
Por myjemy i drobno kroimy. Wrzucamy do miski.
Krok 2 - Sałatka z blanszowanymi pieczarkami  foto
3
Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę.
Krok 3 - Sałatka z blanszowanymi pieczarkami  foto
4
Ostygnięte pieczarki kroimy w drobną kosteczkę i dorzucamy do miski z porem i kukurydzą.
Krok 4 - Sałatka z blanszowanymi pieczarkami  foto
5
Dodajemy majonez i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy sałatkę.
Krok 5 - Sałatka z blanszowanymi pieczarkami  foto
6
Jajka gotujemy na twardo. Ostygnięte obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Dorzucamy do miski z sałatką.
Krok 6 - Sałatka z blanszowanymi pieczarkami  foto
7
Delikatnie mieszamy, żeby jajka nie rozpadły się.
Krok 7 - Sałatka z blanszowanymi pieczarkami  foto
8
Sałatka jest już gotowa do podania.
Krok 8 - Sałatka z blanszowanymi pieczarkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak