Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z blanszowanych pieczarek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 300 gram
kukurydza w puszce 1 opakowanie
ogórki konserwowe 3 sztuka
majonez 2 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
jajko ugotowane na twardo 3 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z blanszowanych pieczarek

Pieczarki pokroić na plasterki. Wrzucić na wrzątek i gotować około 3 minut. Odcedzić i przestudzić. Jajka i ogórki pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę. Wszystko doprawić majonezem, solą i pieprzem, wymieszać. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak