Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
białych i zielonych szparagów
400 g -
świeżego ogórka bez skóry
1 sztuka -
oliwy z oliwek
150 ml -
rzodkiewki
4 sztuki -
tymianku Prymat
1/2 łyżeczki -
czosnku
1 ząbek -
mix sałat wg uznania
- - -
świeżej mięty
kilka listków -
czerwonej papryczki chili
2 sztuki -
soli czosnkowej Prymat
1/2 łyżeczki -
feta
160 g -
oregano
1/2 łyżeczki -
jogurt naturalny
150 ml
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z białych i zielonych szparagów z ogórkiem, rzodkiewką, marynowanym w ziołach serem feta oraz sosem jogurtowym aromatyzowanym chili i miętą
Przygotować sos, łącząc jogurt z posiekaną papryczką chili i miętą, doprawić do smaku solą czosnkową.
Na talerzu ułożyć szparagi, sałatę, pokrojonego ogórka oraz rzodkiewkę. Całość posypać ziołowym serem feta i obficie polać pikantnym sosem jogurtowym aromatyzowanym chili i miętą.
Komentarze (23)
Załaduj więcej komentarzy (13)