Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z bakłażana pieczarek i ryżu brązowego

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 woreczek
bakłażan 1 szt
pieczarki 15 dag
natka pietruszki
czosnek 1 ząbek
sól
mozzarella 1 kulka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z bakłażana pieczarek i ryżu brązowego

Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy na plasterki . Solimy i odstawiamy . Po ok 10 min . Płuczemy go z soli i kropimy olejem z wyciśniętym czosnkiem . Smażymy na patelni grillowej . Następnie kroimy go w mniejsze kawałki . Pieczarki obgotowujemy w osolonej wodzie .Kroimy w kosteczkę . Ryż gotujemy w osolonej wodzie . Do miski dajemy ostudzony ryz kawałki bakłażana ,zimne pieczarki i p[okrojoną w kosteczkę mozzarelle. Doprawiamy sola ,pieprzem i kropimy olejem . Dodajemy posiekana natkę .Mieszamy i podajemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 29.04.2013 09:42
bardzo apetyczne
aginaa 20.09.2012 20:06
fajne
SylwiaMagdaSabin 20.09.2012 18:24
superr
manaika 20.09.2012 17:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak