Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z kurczaka
2 -
sałata lodowa
1 -
czarne oliwki bez pestek
10 -
listki mięty
20 -
sos miętowy
-
jogurt naturalny
1 mały -
czosnek
1 ząbek -
listki mięty
10 -
sól
-
Pieprz biały mielony Prymat
-
Czosnek suszony Prymat
-
oliwa
3 łyżki
Sposób przygotowania
Grillować z obu stron kilkanaście minut.
Sałatę porwać. Arbuza pokroić w kostkę, usuwając pestki. Oliwki pokroić w plasterki.
Sos: Zmiażdżony ząbek czosnku oraz drobno posiekane liście mięty dodać do jogurtu i przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na ok 1 godzinę aby smaki się przegryzły.
W miseczkach układać sałatę, kostki arbuza, oliwki, piersi z kurczaka pokrojone w plastry, liście mięty i całość polać sosem.
Komentarze (12)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (2)