Sałatka z arbuza z serem feta i bazylią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • arbuz

    1 kg
  • ser feta

    100-150 g
  • bazylia świeża

    kilka listków
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    szczypta
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Lekko schłodzonego arbuza obieramy ze skóry i kroimy w kostkę.
Listki bazylii drobno siekamy, dodajemy do arbuza, dolewamy sok z cytryny i doprawiamy szczyptą soli i pieprzu do smaku.
Całość mieszamy.
Na samym końcu dodajemy pokruszoną fetę i delikatnie mieszamy składniki.
Sałatkę dekorujemy całymi listkami bazylii.
Smacznego!
mufinka79
Sałatkę można delikatnie schłodzić przed podaniem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mufinka79 09.08.2014 21:29
Dziękuję bardzo za miłe słowa :)
VioletoweKucharzenie 08.08.2014 06:45
mega zastrzyk energii i orzeźwienia po takiej sałatce:-)
migotka28 07.08.2014 23:56
wspaniała sałatka
Christopher 07.08.2014 21:55
Lubię taki zestaw, często dodaję jeszcze pomidory.
IwonaDD 07.08.2014 17:41
proste i pyszne
2milutka 07.08.2014 17:26
delikatna i smaczna
molanka 07.08.2014 17:11
duża porcja orzeźwienia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat