Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
5 szt -
seler konserwowy
1 słoiczek -
ananas z puszki
1 op -
szynka konserwowa
ok20 dag -
kukurydza konserwowa
1 op -
por (biała część)
2-3 łyżki posiekanego -
sól
-
pieprz
-
majonez
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z ananasem
Seler i kukurydzę osączyć z zalewy. Szynkę pokroić w kostkę.
Przygotowane składniki razem wymieszać, doprawić do smaku i połączyć majonezem.
Sałatkę schłodzić.
Do sałatki zazwyczaj dodaję jeszcze starty żółty ser.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się