Sałatka włoska z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapary

    2 łyżki
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 szt
  • rukola

    1 garść
  • rozne salaty

    1 garść
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • oliwa

    3 łyżki
  • ziemniaki młode

  • sos sałatkowy włoski

    1 z bazylią i oregano
  • cebula czerwona

    1 szt
  • jaja na twardo

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać ugotować. Sałatę umyć, ziemniaki oprószyć sosem
sałatkowym(sos w proszku) póki są gorące, pokroić na połówki lub plastry. Ziemniaki
wrzucić do miski, dodać kapary, oliwę z oliwek, cebulę pokrojoną w
półksiężyce, poczekać aż ostygną. Dodać sałaty, tuńczyka,
delikatnie połączyć. Wierz skropić sokiem z cytryny i położyć jajka
pokrojone na ćwiartki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 12.04.2013 09:14
zdrowa i smaczna
babi17 20.02.2013 12:30
pyszna
ZEWA 20.06.2012 10:27
super sałatka
agnieszka137 25.11.2011 12:50
świetna, ja uwielbiam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat