Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wątróbka drobiowa
30 dag -
margaryna palma
1 łyżka -
zielona sałata
1 szt -
sól i pieprz
do smaku -
pomidory koktajlowe (czerwone)
12 szt -
koperek
1/2 pęczka -
pietruszka
1/2 pęczek -
oliwa
2 łyżi -
wino białe wytrawne
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Sałatka wiosenna z wątróbką
Sałatę pokroić w makaronik,Na sałate układamy pokrojone pomidorki.Sos - wino wymieszać z oliwa ,sola i pieprzem .Polać sałatę .Na sałatę układamy wątróbki i mocno posypujemy posiekanym koperkiem i pietruszką .
Komentarze (3)