Sałatka wiosenna z wątróbką

Sałatka wiosenna z wątróbką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    30 dag
  • margaryna palma

    1 łyżka
  • zielona sałata

    1 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • pomidory koktajlowe (czerwone)

    12 szt
  • koperek

    1/2 pęczka
  • pietruszka

    1/2 pęczek
  • oliwa

    2 łyżi
  • wino białe wytrawne

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka wiosenna z wątróbką

Wątróbki oczyścic i usmażyć na margarynie pod koniec posolić i dodać pieprz,ostudzić .
Sałatę pokroić w makaronik,Na sałate układamy pokrojone pomidorki.Sos - wino wymieszać z oliwa ,sola i pieprzem .Polać sałatę .Na sałatę układamy wątróbki i mocno posypujemy posiekanym koperkiem i pietruszką .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

rakow2
rakow2 06.06.2011 16:58
lubię wątróbkę
Lulus20 10.12.2010 00:58
ciekawe :)
pauluna
pauluna 03.09.2010 11:32
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat