Sałatka wiosenna

Sałatka wiosenna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałaty zielonej

    1/2 szt
  • roszponka

  • pomidor

    1 szt
  • ser feta

  • oliwy z oliwek

    3 łyżki
  • octu

    1 łyżka
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • zioła prowansalkie Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bardzo łatwa i szybka sałatka. Robię tego typu sałatki, kiedy na grządkach rośnie roszponka. Sałatę i roszponkę umyć, osuszyć i podzielić na kawałki.Ja rwę, niektórzy kroją. Pomidora pokroić w kostkę, dodać do sałatki. Podobnie zrobić z fetą- pokroić na kawałeczki i dorzucić do sałatki. Oliwę wymieszać z octem, dodać przeciśnięty czosnek i zioła według uznania. Wymieszać z sałatką. Czasem nie będzie potrzebny cały sos - dodajemy ile uważamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (39)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna133

03.12.2012 18:06
aż by się chciało taką teraz zjeść ,a tu zimaaa

Anna133

03.12.2012 18:06
aż by się chciało taką teraz zjeść ,a tu zimaaa

Anna133

22.11.2012 18:32
wygląda wybornie

smakowita

14.09.2012 19:12
smaczna i super kolorek ma

Mariposas

22.08.2012 18:50
samo zdrowie

chelsi

10.08.2012 21:40
uwielbiam takie pełnowartościowe sałatki! i z oliwą, więc witaminki dobrze się przyswoją :)

BozenA

02.08.2012 11:22
mmm

BozenA

02.08.2012 11:22
mmm

ElizaT

25.07.2012 11:03
super

Stenka

08.07.2012 10:48
szybka i dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat