Sałatka wielkanocka \"sezonówka\"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

  • Kukurydza z Puszki

    2 puszki
  • rzodkiewka

    2 pęczki
  • koperek

    wiązka
  • majonez

  • kefir

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa z puszki osączyć. Ogórki,pekińską i rzodkiewki umyć i pokroić (ogórki w kostkę a rzodkiewki w pół plasterki). Kukurydzę wymieszać z groszkiem, pokrojonym jajkiem na twardo, rzodkiewkami, pokrojoną pekińską i połową koperku (posiekanego). Ogórki zostawić na kilka min niech puszczą sok. Następnie dodać je do warzyw. Majonez wymieszać z kefirem (na tyle by nie był zbyt tłusty) i rozmieszać z sałatką. Doprawić solą i pieprzem oraz posypać resztą koperku.
***
Na święta lepiej mieszać sałatkę z majonezem tuż przed podaniem a resztę przechowywać w pojemniku w lodówce:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monika154 03.05.2011 11:05
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat