Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywno- mięsna na ciepło

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa 20 dag
olej 3 łyżki
marchew 2 szt
pomidor 2 szt
ogórek
olej sezamowy
oregano
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywno- mięsna na ciepło

Marchew obieramy, myjemy i kroimy w zapałkę. Ogórka obieramy, kroimy w kostkę. Pomidory kroimy w kawałki. Kiełbase kroimy w kostkę. Na patelni lub w woku rogrzewamy dość mocno olej roslinny. Na olej wrzucamy kiełbase i podsmażamy 5 minut, następnie dodajemy marchew i podsmażamy kolejne 5 minut cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia, oprószamy przyprawami i skrapiany olejem sezamowym. Dodajemy ogórka i pomidory, mieszamy zostawiając na kilka minut na patelni a następnie przekładamy do talerza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 14.10.2012 15:21
dziękuję
Cukiereczek13 13.10.2012 22:41
wspaniała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak