Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywna z zupkami błyskawicznymi

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 średnia
por (biała część) 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
kukurydza konserwowa 1 puszka
zupka chińska łagodna 2 sztuki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
majonez

Porada

Ilość majonezu zależy od własnych preferencji.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywna z zupkami błyskawicznymi

Zupki błyskawiczne z przyprawami oraz pieprzem cayenne zalewamy niewielką ilością wody i odstawiamy na 5 minut pod przykryciem. Umytą kapustę szatkujemy i wrzucamy do miski. Por kroimy w półplasterki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Odsączoną z zalewy kukurydzę wraz z papryką i porem wrzucamy do kapusty, dodajemy rozparzony makaron i majonez. Całość mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 13.11.2014 17:50
uwielbiam tą sałatkę :-)
agnieszka214 13.11.2014 17:48
super lubie sałatki z zupkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak