Sałatka warzywna z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

W zasadzie składniki, na tę sałatkę, znajdą się w każdym domu. Szast, prast i gotowe ;)
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    100 gramów
  • jajka

    3 sztuki
  • papryka żółta

    0.5 sztuki
  • papryka pomarańczowa

    0.5 sztuki
  • papryka czerwona

    0.5 sztuki
  • kukurydza konserwowa

    1 puszka
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • ogórki kiszone

    3 sztuki
  • czarne oliwki Smak

    1 garść
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • majonez tradycyjny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy na sypko.
Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
Ogórki, papryki kroimy w kostkę.
Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy.
Natkę siekamy.
Oliwki kroimy.
Wszystkie składniki łączymy z majonezem.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy małych puszek konserwowych i pełnych łyżek majonezu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 22.03.2019 13:48
Tylko ja nie dodaję oliwek, bo nie wszyscy je lubią .;)
Bożena Matuszczyk 22.03.2019 13:47
Często robię podobną sałatkę ,jest pyszna.;)
bietka 22.03.2019 12:13
Smaczna sałatka i taka kolorowa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat