Sałatka warzywna mocno majonezowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 sztuki
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • jajka

    4 sztuki
  • seler

    0.5 sztuki
  • pietruszka korzeń

    2 sztuki
  • jabłko

  • groszek zielony

    0,5 puszki
  • majonez

  • musztara

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • ogórek kiszony

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotuję na twardo. Wszystkie warzywa gotuję razem we wrzątku do miękkości i studzę je. Ogórka kroję w drobna kostkę i wrzucam do miski. Ugotowane i wystudzone warzywka obieram za skóry i kroję w kostkę jak i obrane jajka. Jabłko obieram i kroję w drobne kawałeczki. Wszystko razem wsypuję do miski. Dosypuj groszek. Wszystko wstępnie delikatnie mieszam. Następnie dodaje majonez(ok 3-4 łyżki) i musztardę oraz przyprawiam do smaku. Wszystko dokładnie mieszam. Wierzch smaruje majonezem i układam dowolną dekorację. Sałatka powinna postać w lodówce przez ok 2h bo wtedy smakuje najlepiej. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat