Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywna do słoików z curry

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

cukinia 3 kg
papryka czerwona 3 szt
papryka żółta 3 szt
cebula 3 duże
ząbki czosnku 3 szt
natka pietruszki 1 pęczek

Zalewa

cukier 2,5 szklanki
ocet 2,5 szklanki
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżki
sól 4 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywna do słoików z curry

Wszystkie składniki pokroiłem : paprykę w paski, cukinię w półtalarki, cebulę w piórka
( można pokroić wg uznania ).

Pokrojone warzywa połączyłem, wymieszałem z przyprawami i zalewą oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Odstawiłem na 4 godziny, co jakiś czas mieszałem.

Po tym czasie przygotowaną sałatkę nałożyłem do małych słoiczków, zagotowałem ( ok. 15 minut od zagotowania wody ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak