Sałatka warzywna do Słoików

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    1 kg
  • marchew

    1 kg
  • ogórek

    1 kg
  • kapusta biała

    1 kg
  • jabłko

    1 kg
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • woda letnia

    1 szklanka
  • olej

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • sól

    2 łyżeczki
  • papryka czerwona

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa pokroić dość drobno, ogórki w plasterki, kapustę poszatkować, cebulę w piórka, marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach jabłko i paprykę pokroić w plasterki. Wszystkie warzywa wymieszać i zalać zalewą i odstawić na 2 godzinki co jakiś czas mieszając następnie powkładać do słoików i pasteryzować około 20 min, Mi wyszło 12 słoiczków (średniej wielkości ) Sałatka jest super i bardzo smaczna na zimę jak znalazł

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 11.04.2012 15:41
fajna
caroline1983 12.12.2011 16:37
fajna sałatka
cukiereczek 23.06.2011 07:37
super
cukiereczek 02.05.2011 15:38
super
Dorota71 27.09.2010 12:32
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat