Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywna do słoika

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2 szt wieksze
marchew 5-6 szt większych
cebula 2-4 szt
ogórek gruntowy ok10 szt
papryka czerwona 5-6 szt
sól ok4 łyżki
cukier ok 1 1/2 szkl
ocet 1 szkl
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
cukinia 1 szt mała

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywna do słoika

Cukinię obrać i oczyścić z nasion i posolić. Odstawić aż pojawi się sok. Kapustę drobno poszatkować. Ogórki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cebulę pokroić w piórka a paprykę w cienkie słupki.
Do kapusty dodać odciśniętą z soku cukinie i pozostałe warzywa. Wymieszać. Dodać resztę przypraw do smaku.
Sałatka w smaku powinna być dość wyrazista (bez przesady).
Sałatkę nakładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok 35 min duże słoiki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak