Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta biała
2 szt wieksze -
marchew
5-6 szt większych -
cebula
2-4 szt -
ogórek gruntowy
ok10 szt -
papryka czerwona
5-6 szt -
sól
ok4 łyżki -
cukier
ok 1 1/2 szkl -
ocet
1 szkl -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka -
cukinia
1 szt mała
Przepis i sposób przygotowania Sałatka warzywna do słoika
Do kapusty dodać odciśniętą z soku cukinie i pozostałe warzywa. Wymieszać. Dodać resztę przypraw do smaku.
Sałatka w smaku powinna być dość wyrazista (bez przesady).
Sałatkę nakładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok 35 min duże słoiki.
Komentarze (0)