Sałatka warzywna do słoika

Sałatka warzywna do słoika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    2 szt wieksze
  • marchew

    5-6 szt większych
  • cebula

    2-4 szt
  • ogórek gruntowy

    ok10 szt
  • papryka czerwona

    5-6 szt
  • sól

    ok4 łyżki
  • cukier

    ok 1 1/2 szkl
  • ocet

    1 szkl
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • cukinia

    1 szt mała
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka warzywna do słoika

Cukinię obrać i oczyścić z nasion i posolić. Odstawić aż pojawi się sok. Kapustę drobno poszatkować. Ogórki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cebulę pokroić w piórka a paprykę w cienkie słupki.
Do kapusty dodać odciśniętą z soku cukinie i pozostałe warzywa. Wymieszać. Dodać resztę przypraw do smaku.
Sałatka w smaku powinna być dość wyrazista (bez przesady).
Sałatkę nakładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok 35 min duże słoiki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat