Sałatka warzywna

Sałatka warzywna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 sztuki
  • bakłażan

    1 sztuka
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • marchew

    6 sztuk
  • majonez

    7 łyżek
  • olej do smażenia

  • ziemniaki

    4 sztuki
  • sól

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżka
  • czosnek

    4 ząbki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka warzywna


Bakłażana kroję w kostkę, posypuję solą, a następnie pozostawiam na 15 minut. Po tym czasie opłukuję go, osuszam i dodaję do pokrojonej w kostkę cukinii. Całość doprawiam ostrą papryką, a następnie podsmażam na rozgrzanym na patelni oleju. Bakłażana i cukinię przekładam do miski, następnie dodaję groszek (2 łyżki odkładam do dekoracji), ugotowane i pokrojone marchewki oraz ziemniaki, przeciśnięty przez praskę czosnek i majonez, po czym całość dokładnie mieszam. Sałatkę doprawiam do smaku solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

danielek 11.02.2019 08:34
Zaciekawił mnie ten przepois.Zapiusze.Dzięki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat