Sałatka warszawska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser gouda

    15 dag
  • mielonka wieprzowa

    20 dag
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • majonez

    2-3 łyżki
  • zielona sałata

    4-5 liść
  • pietruszka

    1 natka
  • pieprz

  • sól

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • papryka czerwona

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, opłukać i drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę i rozetrzeć z solą. Ser żółty pokroić w dwu centymetrowe paski. Mielonkę wieprzową także pokroić w takie same paski jak ser żółty. Wszystkie składniki połączyć i delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Wymieszać z majonezem. Ułożyć na liściach zielonej salaty udekorować paskami czerwonej papryki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 12.12.2011 10:12
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat