Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z sera żółtego i tuńczyka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 20 dag
jajko 4 sztuki
szczypior 1/2 pęczku
majonez tradycyjny 6 łyżek
ketchup 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z sera żółtego i tuńczyka

Jajka ugotować na twardo. Oddzielnie posiekać białka i oddzielnie żółtka.
W miseczce wymieszać majonez z ketchupem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ser żółty zetrzeć na tarce.
W przezroczystym naczyniu kładziemy :
połowę sera żółtego
troszkę sosu majonezowo-ketchupowego
białko
troszkę sosu
szczypiorek posiekany
tuńczyk w oleju
sos
ser żółty
sos
żółtka
Wierzch można udekorować kukurydzą albo kleksami z sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 08.01.2013 00:33
uwielbiam salatki
aisoglam 07.01.2013 22:30
Bardzo efektowna kompozycja pod względem smakowym i wizualnym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak