Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    50 dag
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • fasola czerwona z puszki

    1/2 puszki
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • jajko ugotowane na twardo

    5 szt
  • pieczarki

    30-40 dag
  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • majonez

    1 słoik
  • jogurt naturalny

    1 szt
  • przyprawa do gyrosa

    1 szt
  • olej do smażenia

    4 łyżki
  • sól do smaku

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Wieprzowinę myjemy, kroimy w kostkę, posypujemy dość obficie przyprawą i smażymy na rozgrzanym oleju, aż do miękkości. Studzimy.
Kukurydzę i fasolkę odsączamy na durszlaku.
Ogórki i jajka kroimy w kostkę.
Pieczarki kroimy na ćwiartki lub ósemki (jeśli są dość duże), solimy, obsmażamy na rozgrzanym oleju, studzimy.
Kapustę myjemy, kroimy.
Majonez kielecki mieszamy z jogurtem naturalnym w proporcjach 1/1.

Układamy w misce w następujący sposób:
mięso
kukurydza wymieszana z fasolą
ogórki kiszone
majonez z jogurtem
jajka
sól
majonez z jogurtem
pieczarki
majonez z jogurtem
kapusta pekińska


Życzę smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AURELKA 05.04.2013 20:14
bardzo pyszna
leonowie 15.03.2013 17:12
taką sałatkę robi często moja przyjaciółka i znika w kilka minut:)
mikrusiak 07.02.2012 19:22
robi wrażenie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat