Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z konserwowych składników

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew konserwowa 1 słoik
seler konserwowy 1 słoik
kukurydza konserwowa 1 puszka
korniszony 4 szt
por (biała część) 2 szt
jajko 5 szt
szynka konserwowa 25 dag
żółty ser 15 dag
majonez 1 słoik
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana gęsta 2 łyżki
fasola czerwona z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z konserwowych składników

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Marchew, seler i kukurydzę odsączamy z zalewy. Czerwoną fasolę również odsączamy a następnie przelewamy wodą na sicie.Do majonezu dodajemy śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.W dużej salaterce układamy warstwami: seler, kukurydzę,sos majonezowo-śmietanowy /1/3/ marchew /pokrojoną w kostkę/,szynkę /pokrojoną w kostkę/, sos majonezowo-śmietanowy /1/3/, fasolę, ogórki /pokrojone w kostkę/ jajka /drobno pokrojone/ i por /drobno pokrojony/. Na wierzch dajemy pozostały sos śmietanowo-majonezowy i posypujemy drobno posiekanym porem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 15.11.2013 11:29
smaczna :-)
meg1984 31.03.2013 21:00
fajny przepis na sałatkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak