Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka warstwowa jajeczna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt
jajko 6 szt
tuńczyk 1 puszka
majonez 4 łyżki
sól, pieprz do smaku
ogórki 4 szt
kukurydza 1/2 puszka
papryka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka warstwowa jajeczna

Por pokroić i posypać sola. Jajka ugotować na twardo. Do szklanej miski wsypać polowa odsączonej z zalewy kukurydzy, następnie dodać pokrojona w kostkę paprykę, na nią położyć odciśnięty z soku por, na niego położyć pikle ogórkowe, resztę kukurydzy, tuńczyk odciśnięty z oleju i starte na tarce jajka. Na koniec posypać wszystko pieprzem, posolić i dać kilka łyżek majonezu i jeszcze raz zetrzeć jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 12.12.2012 10:54
pycha
aga130982 12.12.2012 10:54
pycha
uqash24 04.11.2012 11:34
ciekawa sałatka :D
gottrina 04.11.2012 10:30
świetna sałatka
Joanna46 04.11.2012 10:13
Fajny przepis.
maciek7 04.11.2012 10:07
super
KasiaK90 04.11.2012 09:44
bardzo lubię
Kekerboom 04.11.2012 09:42
ciekawa ;)
gosia561 04.11.2012 09:21
ciekawa wersja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak