sałatka turecka

sałatka turecka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 szt
  • marchew

    2 szt.
  • suszone morele

    10 dag
  • sok jabłkowy

    125 ml
  • mak

    1 łyżki
  • olej

    1 łyzki
  • sok z cytryny

    1|2 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania sałatka turecka

Morele zalewamy połową soku jabłkowego i odstawiamy na 2 godz.następnie morele kroimy w paseczki,marchewki ścieramy na tarce,jabłko kroimy w słupki i skrapiamy cytryną,wszystkie składniki łączymy ze sobą,do oleju dodajemy resztę soku polewamy i mieszamy sałatkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat