Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szpinakowa z jagodami i gruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liście szpinaku 2 garście
jagody 1,5 szklanki
gruszka 1 szt
ser gorgonzola 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
sos
ocet balsamiczny 0,3 szklanki
miód płynny 2 łyżki
orzechy włoskie 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szpinakowa z jagodami i gruszką

Liście szpinaku myjemy, osuszamy, odcinamy i odrzucamy twarde łodyżki. Jagody opłukujemy i odsączamy na papierowym ręczniku. Gruszkę obieramy, wycinamy gniazdo nasienne i owoc kroimy w kostkę. Na talerzu układamy liście szpinaku /oprószamy solą i pieprzem/, na nich jagody i gruszkę i pokruszony ser. Całość posypujemy pokrojonymi orzechami. Ocet balsamiczny dokładnie mieszamy z miodem i polewamy sałatkę. Delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.05.2013 00:32
taka sałatka to dla mnie nowość

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak