Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka surimi z kaparami
Surimi to mielone mięso ryb owinięte w czerwoną osłonkę, dzięki czemu jest wspaniałym dodatkiem do sałatek i nie kruszy się podczas krojenia (ma disyć zwartą konsystencję). W sałatce z surimi, dodatek ten wspaniale komponuje się z ugotowanym na twardo jajkiem i słonymi kaparami SMAK. Koniecznie przygotujcie tę sałatkę i sprawdźcie nowe połączenie składników.
1. Ryż ugotuj wg instrukcji na opakowaniu.
2. Jogurt wymieszaj z majonezem, solą i pieprzem.
3. Jajka ugotuj na twardo i pokrój na ćwiartki.
4. W miseczkach na dnie połóż ugotowany ryż ok. 50 gramów, poszatkowaną kapustę pekińską, drobno pokrojoną paprykę i paluszki surimi, dodaj kukurydzę i wymieszaj z wcześniej przygotowanym sosem.
5. Przed podaniem posyp sałatkę kaparami i na każdej porcji połóż ćwiartki jajka.
6. Udekoruj listkami ulubionych ziół.